Välkommen

Välkommen

Sthlm 201020

Idag har jag och den eminenta fotografen och filmaren Susanne Walström filmat de sista kompletterande sekvenserna för videon till “Frosseri”.

I lördags kväll var vi “on set” vid Stadshuset. Även Micke Lundström och Ulrika var på plats och assisterade, de skämde bort mig, jag hade ett riktigt crew.

Blir en spännande vecka. På fredag släpps andra singeln från höstens album, titelspåret “Välkommen till synden”. Jag har skrivit en låt om varje synd, och dessutom denna, en slags reflektion över hela temat.
Dessutom kanske Susanne blir klar med videon till “Frosseri” i slutet av veckan.

Håll er i närheten, danssteg i en riktig frossar- kostym i GULD utlovas.

I väntan på det så ligger “Frosseri” på valfri streaming.

https://tidal.com/browse/track/155138764

Sthlm 200926

På fredagen den 2/10 släpps ett smakprov från det kommande albumet “Välkommen till synden”. Singeln “Frosseri”. Det makalösa omslaget efter en teckning av Thomas “Tjärran” Tjärnkvist bjuder jag på redan idag.

Sthlm 20200902

Pretentiös galenskap eller bara en liten släng av hybris? Jag har gjort ett album om de 7 dödssynderna!?
Det släpps i höst av Undefined Sounds. En första singel från albumet släpps redan den första veckan i oktober, “Frosseri”.

I väntan på det så får ni hålla tillgodo med vårens singel ”Tack för allt (Mor och Far)”

”I denna underliga tid presenterar vi vårt andra singelsläpp med Mankku [mancko].

Med den förra singeln, “En Hemlighet”, har fler och nya lyssnare nåtts. Mankku’s personliga uttryck, både i sång och text, fångar och berör. Han viker inte för de svåra stunderna i livet. Vilket även hörs på nya singeln.

Mankku’s egna ord om “Tack för allt (Mor och Far)”

Min mamma är fortfarande i livet. Ännu skarp i sinnet men kroppen har sett bättre dagar. Min pappa dog för ett par år sedan. Till slut kom det som en befrielse eftersom han aldrig återhämtade sig från den stroke han ådrog sig 10 år tidigare. När deras hus skulle säljas och vi “döstädade” så forsade minnena över mig. Stort som smått, viktigt och oviktigt blandades i en salig röra.

Tack för allt (Mor och Far)

Det är samma eminenta spelkamrater som vanligt:

Geir Sundstøl -Gitarrer, Solo, synthar och diverse annat.
John Freytag -Gitarr och de flesta tangenterna.
Surjo Benigh -Bas.
Crille Olsson -Trummor.
Maria Almlöv -Sång.
Roland Junell -Gitarr (men just denna dag däckad i influensa).

Inspelad i Crilles studio, The Basemant, Studio Intim och i John’s Drop In.

Producerad av Magnus Fagernäs

Mixad av Bjarne Stensli på Brenneriveien i Oslo.
Mastrad av George Tanderø

Layout -Per Lundström Gardh

Undefined Sounds 2020”

Sthlm 20200405

Lätt hänt att man blir lite blödig när man tömmer och städar sina föräldrars sålda hus. Det blev en låt, ”Tack för allt (Mor & Far)”. Det blir det andra släppet på Undefined Sounds, kommer om två veckor. Här en liten ”teaser” i form av ett litet familjefotoalbum.

Sthlm 20200309

Bröderna Bergström, entusiasterna bakom Undefined Sounds Pipaluckbolaget / Undefined Sounds, skivbolaget som jag sedan 2020 samarbetar med, har rötterna i Eskilstuna. När vi pratades vid om mina (musikaliska) rötter så fick de en okontrollerad lust att gräva bland låtar och musik med någon form av koppling till Hälsingland. Här kommer listan för er som mer än gärna frossar i det. För er andra uppmanar jag till en viss försiktighet, inte omöjligt att det blir en skadlig överdos av Hälsingeromantik halvvägs in listan…

Sthlm 20200131

Nu ligger den där, “En hemlighet”. Min första release på Undefined Sounds. Varsågoda.

MANKKU [mancko]- Undefined Sounds 2020

Sent under hösten 2018 släppte jag en EP. Efter varje release så är man lite tömd, det infinner sig ett litet vakum, längre eller kortare. Denna gång blev det extremt kort.
Bara några veckor efter släppet så fick jag en idé om ett sätt att länka ihop flera låtar, en tanke om en form av ”temaalbum”. Herregud, album generellt är ju en utdöende konstform, och vad är då inte ett temaalbum…
Men tanken triggade låtknåpandet och ganska snabbt kom en 4- 5 låtar av de 7- 8 som jag behöver för att ro ihop temat. Men jag berättar mer om detta när inspelningarna har tagit form.

När jag var mitt i detta flöde så läste jag Karin Smirnoffs i dubbel bemärkelse grymma familjedrama ”Jag for ner till bror”. Jag blev helt uppslukad, faktiskt så mycket att jag hejdade mig lite från att plöja den snabbt. Historien var så drabbande så jag ville behålla den en stund. Tog ett kapitel här och ett där, jag levde med boken under några veckor, kanske en månad, och även efter att jag hade läst ut den så dröjde den sig kvar i tanken.
Efter den första ruschen med ”tema- låtarna” så stoppade det flödet upp, men för mig funkar det så att jag bara fortsätter, klinkar och skriver för att ta mig förbi svackan. Det blir visserligen en del skit på vägen, men för mig funkar det, det släpper efter ett tag, och snart dyker något hållbart upp igen. Inte helt ovanligt att man hamnar på något stickspår när man försöker traggla sig ur en svacka. Att man får andra uppslag än de man letar efter.
Denna gång dök t.o.m. ett par stickspår upp, och att det ena visade sig bli mer eller mindre en tolkning av Karin Smirnoffs bok kom egentligen inte som någon överraskning. Historien hade satt sig djupt hos mig.
Jag är ganska säker på att man kan ta till sig låten ”En hemlighet” utan att ha läst boken, men om man har läst boken så blir det helt uppenbart hur djupt den påverkade mig när man hör låten.
Jag var väldigt nervös inför Karins bemötande, skulle hon känna sig trampad på tårna, eller kanske ännu värre, bara ta emot den med en axelryckning. Jag blev väldigt glad över att hon tog sig tid att lyssna och ännu gladare när den föll i god jord.

Som vanligt har jag samlat mina ständiga och bästa följeslagare för att få det resultat jag vill ha.

Geir Sundstøl – Gitarrer, Solo, synthar och diverse annat.
John Freytag – Gitarr och det flesta tangenterna
Surjo Benigh – Bas
Crille Olsson – Trummor
Roland Junell – Gitarrer
och inte minst Maria Almlöv – Sång

Inspelad i Crilles studio, The Basement, Studio Intim och i Johns Drop in
Producerad av Magnus Fagernäs

Mixad av Bjarne Stensli på Brenneriveien Oslo.
Mastrad av George Tanderø

Layout – Pär Lundström Gardh

Undefined Sounds 2020

Sthlm 200121

Fredag den 31:a januari så landar första samarbetet mellan mig och Undefined Sounds i form av singeln “En hemlighet”.
Byte av skivbolag, men det finns ingen som helst anledning att byta grafiker/konstnär, så även denna gång har Pär Lundström Gardh gjort detta fina omslag.

Sthlm 200103

Det här blir bra!

Efter flera fina år tillsammans med Niclas på Lovande Projekt så är det nu dags för ett nytt samarbete.

Processed with MOLDIV

“Nytt år, Nytt samarbete
Undefined Sounds är glada att presentera MANKKU [mancko].
Efter 2 album, ett antal singlar och senast en EP, på “Lovande Projekt”, är vi stolta över att MANKKU [mancko] nu har valt oss för sina kommande utgivningar.
Vi har sneglat på varandra under en tid och när tillfället dök upp så klarades formaliteterna av på knappt fem minuter.
Mellandagarnas märkliga vakuum resulterade i ett kort men innehållsrikt möte.
Planer har slagits upp, vidlyftiga och ogrundade, så vi ber att få återkomma. Men då det redan finns material, mixat och klart, så kan samarbetet starta mer eller mindre omgående. En första singel, ”En hemlighet” kommer i månadsskiftet januari/ februari.
Vi ser fram emot ett intressant 2020″

https://www.facebook.com/undefinedsounds.se/ www.pipaluck.se www.mankku.com

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *