Dogmavideos. Hela albumet

Jag är oförskämt nöjd med det elektroniska soundet som vi har fått till på albumet “Det var allt för stunden”. Jag, mina medmusikanter och inte minst Bjarne Stensli som har mixat. Men alla låtarna är skrivna på en akustisk gitarr och här kommer en serie med dogmavideos av alla låtarna. En telefon, något cheesy filter, inget skyddsnät och ett tveksamt omdöme.

De ligger i samma ordning som på plattan. Länk till respektive spår på plattan direkt under respektive video

Om du delar mitt FB- inlägg om detta och ger mig en topp- tre- lista så skickar jag albumet och en pin på posten. Bara sätt ett meddelande till mig på FB.

1. “Öppet hus”

2. “Ett hopplöst fall”

Roland Junell har varit på besök, och då vet ni vad som väntar, finskt vemod. 3 dogmatagningar hann vi med. Roland förgyller alla tre med gitarrer och pedaler. Denna är fin men det var den första tagningen och den blev lite beskedlig. Vi höjde oss vartefter. Det kommer mera.

3. “En riktig J- a smäll”

Den andra av tre som vi fick ihop när Roland var på besök. En av de bättre!

4. “Gör så gott du kan”

Kära Lotta Johansson spelar inte bara såg. En recensent framhöll att det fanns en folkton i denna låt. Har aldrig tänkt på det själv och i fullproduktionen kan den endast anas. Men med Lottas fina fiolspel så förstår jag till slut vad han menade. Se denna till slutet. Ni vill INTE missa Lottas outro!

5. “Kom tillbaks”

Roland Junell. Hur skulle jag klara mig utan honom!?!

6. “Ingen skada skedd”

Tillsammans med Lotta Johanson. Det är 20 år sedan vi sist spelade tillsammans så det var på tiden. Fantastiskt roligt att du kom Lotta!

7. “Stick & Brinn”

Den mest synthinfluerade låten på plattan låter i sin enkelhet såhär

8. “Spring, spring, spring”

Ibland trillar jag obekymrat tillbaka i något slags rocktänk. Då kan det låta såhär.

9. “Vad är det för fel på (kärlek, fred och vänskap) Solidaritet”

10. “Släpp den lös”

Surjo och Crille på besök, och vi får till något slags microsväng.

11. “Moder Jord”

En fri, av förlaget godkänd tolkning av Gun Club´s klassiker “Mother of Earth”. Det fanns en tid när jag tyckte att detta var världens bästa låt. Nu är den bara med på topp tio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *