Dogmavideos

I samband med albumet “Det var allt för stunden” så började jag göra dogmavideos av alla låtar som jag släppte. Enkla liveversioner för att påminna om låtarnas ursprung. Ensam eller tillsammans med inbjudna vänner. En telefon, något cheesy filter, inget skyddsnät och ett tveksamt omdöme.
Detta var så roligt så när jag släppte EP’n hösten 2018 så fortsatte jag av bara farten, och under 2019 vände jag på processen, först dogmavideo, sen inspelning.
Låtarna på albumet “Välkommen till synden” finns också i dessa versioner.
Så här kommer alla i ordningen den senaste först.

Det blev en bonusdogma. Innan vi packade ihop vår andra sittning med alla dödssynder så plockade Roland fram sin special- mandola och då rev vi av “Tack för allt(Mor & far)” av bara farten. Håll tillgodo.

211103
Onsdag igen. Sista dogmavideon för denna gång, dödssynden “Lättja” står på tur. Bra lördagssväng på en lillördag. Dessutom ställs allt på sin spets gällande åsikterna kring Shorts i stadsmiljö och shorts i samband med rock. Åsikterna går isär inom orkestern.

211027
Onsdag, d.v.s. Dogmavideo. Del 3 från stugvärmen, del 7 totalt. Denna gång är det “Högmod” som avhandlas.
Dessutom fabulerar vi fritt kring ämnet “Kan man ha shorts och samtidigt spela rock?”. Surjo är tydlig.

211023
Det blev för kallt på altanen så för session nummer två flyttade vi in i stugvärmen. Surjo och Rolle kom på besök och vi letade oss fram till några dogmaversioner av de resterande fyra låtarna på albumet “Välkommen till synden”.

Del 1, eller alternativt del 5, blev titellåten.

Nummer 2, eller 6 kommer här, “Avund”

Onsdagar är dogmadagar, så det kommer flera. Titta in här eller följ mig på FB,Insta eller Youtube så missar ni ingen av dem. Kanske dyker det upp en bonuslåt.

210804
Del 4 i dogmavideoserien. “Vrede”

210728
Del 3 i dogmavideoserien. “Lust”

210721
Del 2 i dogmavideoserien. “Frosseri”

210713
Dags för Dogmavideos igen.
En telefon, ett stativ, inget skyddsnät, ofta första tagningen och en skev självbild. Men vi brukar närma oss låtens kärna!
Två av medlemmarna i MANKKU [mancko] & Östersjön tittade förbi på altanen en underbart varm sommardag. Surjo Benigh står för filmtips och svänget och Roland Junell får oss att glittra.
Vi hann med flera stycken av låtarna från albumet ”Välkommen till synden”, så detta blir en liten sommarserie.
Först ut är ”Girighet”, och som ni ser var vi, eller i alla fall jag, lite rostiga efter det ofrivilliga ett och ett halvt år långa coronastoppet. Men det tog sig, det svänger ganska bra när vi väl kommer igång! Förbannat roligt att spela tillsammans igen!

Kul om ni följer min Youtube- kanal, FB, Insta och/eller Spotify. Jag blir glad ,och ni missar ingen av dessa små underhållande dogmarullar. För full effekt, spela högre.

“Girighet”

“En hemlighet”
Löst baserad på Karin Smirnoffs ruskiga Västerbottniska drama. Grym bok i dubbel bemärkelse. Jag har haft svårt att släppa den, och på kort tid kom denna låtskiss till som någon slags spin- off från boken. Har ni inte läst boken så är det sommarens semesterbok- tips från mig. Min låtskiss kan man lyssna på oberoende av om man har läst eller inte. Kanske kan den t.o.m. trigga läslusten?!

Sthlm 190609

Inne i en låtknåpar- period. En handfull låtar börjar ta form efter en del stångande. Men så dök denna upp mer eller mindre i förbifarten. En liten skiss.

Sthlm 190320

En sista Dogmavideo av låtarna från höstens EP. Min egna favorit av de fyra låtarna.

I full blom med min eminenta orkester, där Lottas fiol får en extra stjärna denna gång, låter den såhär.

Låt nummer 2 på EP’n, “Kastar mig ut”. Tillsammans med Roland Junell.

Och med full produktion landade vi här:


Sthlm 190308

Fredag! Då passar det bra med en dogmaversion av en av mina få snabba låtar. Från senhöstens EP.

I full blom låter den såhär:

Sthlm 190110

Låtarna från höstens EP är värda en till lyssning!

Såhär på ett ungefär lät det när “Det bästa som har hänt” kom till.

… och i full blom låter den såhär!

De ligger i samma ordning som på plattan. Länk till respektive spår på plattan direkt under respektive video

1. “Öppet hus”

2. “Ett hopplöst fall”

Roland Junell har varit på besök, och då vet ni vad som väntar, finskt vemod. 3 dogmatagningar hann vi med. Roland förgyller alla tre med gitarrer och pedaler. Denna är fin men det var den första tagningen och den blev lite beskedlig. Vi höjde oss vartefter. Det kommer mera.

3. “En riktig J- a smäll”

Den andra av tre som vi fick ihop när Roland var på besök. En av de bättre!

4. “Gör så gott du kan”

Kära Lotta Johansson spelar inte bara såg. En recensent framhöll att det fanns en folkton i denna låt. Har aldrig tänkt på det själv och i fullproduktionen kan den endast anas. Men med Lottas fina fiolspel så förstår jag till slut vad han menade. Se denna till slutet. Ni vill INTE missa Lottas outro!

5. “Kom tillbaks”

Roland Junell. Hur skulle jag klara mig utan honom!?!

6. “Ingen skada skedd”

Tillsammans med Lotta Johanson. Det är 20 år sedan vi sist spelade tillsammans så det var på tiden. Fantastiskt roligt att du kom Lotta!

7. “Stick & Brinn”

Den mest synthinfluerade låten på plattan låter i sin enkelhet såhär

8. “Spring, spring, spring”

Ibland trillar jag obekymrat tillbaka i något slags rocktänk. Då kan det låta såhär.

9. “Vad är det för fel på (kärlek, fred och vänskap) Solidaritet”

10. “Släpp den lös”

Surjo och Crille på besök, och vi får till något slags microsväng.

11. “Moder Jord”

En fri, av förlaget godkänd tolkning av Gun Club´s klassiker “Mother of Earth”. Det fanns en tid när jag tyckte att detta var världens bästa låt. Nu är den bara med på topp tio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.